vins-presentacio

Els vins que apareixen a la nostra nova guia de la DO Montsant van ser tastats i valorats per un comitè format per sommeliers professionals. Els tastos van tenir lloc al llarg de quatre sessions al bar de vins mésDvi i a la botiga Magatzem Escolà de Barcelona entre gener i febrer del 2014. Van integrar aquest comitè de tast de manera desinteressada: Carlos Álvarez, Dani Garcia, Eric Vicente, Ramón Roset, Victoria Ibáñez, Xavier Bassa i Patrick Webb.

Aquests 11 vins que vam seleccionar per oferir a la presentació de divendres passat formen part dels vins recomanats pel comitè de tast per les seves característiques úniques i nivell d’excel·lència. Agraïm als 11 cellers que van oferir-los als assistents a la presentació:

Ediciones I-limitadas
Núvol 2013
En nas és aromàtic, amb herbes i fruites blanques. Molt elegant en boca. Un cupatge clàssic de garnatxa blanca i macabeu. 9€

Cara Nord
Mineral del Montsant 2012
En nas presenta un molt bon buquet de fruites del bosc, notes minerals, i espècies exòtiques. Rodó i suau en boca amb un final molt fresc. A més ofereix una relació qualitat-preu molt bona. 10€

Coca i Fitó
Rosa 2013
En nas presenta aromes de maduixes, cireres, prunes, i groselles. Té un cos amb ànima de vi negre i un estil entre Provença i el sud de Catalunya.

Comunica
Samsó 2011
Molt bon exemple d’un vi monovarietal de carinyena del Montsant. En nas presenta aromes d’argila, maduixes fresques, i cireres madures. Té un bon cos amb un toc de pebrot i una acidesa fresca i viva.

Ètim
Selection Syrah 2006
Un vi molt elegant amb notes de balsàmiques en nas, de móres, regalèssia i pebre. El cos és molt estructurat amb un retrogust molt persistent.

Joan d’Anguera
Altaroses 2012
El 2011 és un vi únic. En nas presenta subtils notes minerals, aromes de maduixes i farigola. En boca és molt fresc i aromàtic, amb notes molt expressives de la garnatxa. Amb algun altre vi de la DO Montsant i DOQ Priorat, ofereix un esbós del que serà el futur del vi a Catalunya.

Laurona
Negre 2007
En nas té aromes de fruites negres, grafit i vainilla. Molt rodó en boca, amb notes de fruites vermelles. Un gran vi d’estil clàssic, elegant.

Celler El Masroig
Les Sorts Vinyes Velles 2008
Té un nas net i potent, amb aromes de sotabosc i fruites negres madures. En boca és ampli i vellutat, amb un final persistent, elegant, i clàssic.

Orto Vins
Les Comes d’Orto 2011
Fresc en nas amb tocs de brioix. Molt suau i complex en boca amb notes balsàmiques. Un vi perfecte per introduir-se als personals vins de Joan Asens.

Venus La Universal
Negre 2011
En nas ofereix aromes de fruites vermelles que convergeixen en tocs de regalèssia. En boca és viu i desemboca en un final rodó i molt persistent amb notes d’espècies salvatges.

Vinyes Domènech
Furvus 2010
Un vi molt representatiu de l’estil i personalitat del celler Vinyes Domènech. Té aromes de fruites negres i cireres madures en nas amb un cos molt ampli i vellutat però fresc, equilibrat i que es tanca amb unes petites notes balsàmiques al final.

Si voleu conèixer altres vins de la DO Montsant, ja podeu comprar el llibre online i us l’enviarem a casa gratuïtament.