Invitacio-Vinologue-Montsant

Aquest divendres 6 de juny a les 19 hores es presentarà al Castell del Vi de Falset la doble edició en català i en anglès del llibre “Vinologue Montsant“. Es tracta d’una guia d’enoturisme sobre els cellers i vins de la Denominació d’Origen Montsant, on s’inclouen 64 elaboradors així com notes de tast de 225 vins valorats per un comitè de sommeliers.

La presentació anirà a càrrec de la sommelier Astrid Goldstein, gran coneixedora dels vins de la comarca del Priorat i propietària de la botiga El celler de Can Mata. Comptarà amb la presència de l’autor del llibre, Miquel Hudin, i del president del consell regulador de la DO Montsant, Jaume Domènech, que parlaran de la trajectòria ascendent dels vins d’aquesta regió i de la importància de l’enoturisme perquè es continuii projectant tant a casa nostra com arreu del món.

En acabar l’acte s’oferirà un tast d’alguns dels vins més ben valorats a la guia, gentilesa dels següents cellers: Coca i Fitó, Comunica, Ètim, Joan d’Anguera, Celler El Masroig, Orto Vins, Venus La Universal, Vinyes Domènech, Cara Nord, Laurona, i Alfredo Arribas.

Els tastos dels vins inclosos a la guia es van realitzar a les sales cedides amablement pel bar de vins MésDvi i la botiga Magatzem Escolà de Barcelona. Han format part del comitè de tast de manera desinteressada els següents sommeliers: Carlos Álvarez, Victoria Ibáñez, Ramon Roset, Xavi Bassa, Èric Vicente, Dani Garcia, Patrick Webb i Mar Galván.

La col·lecció de guies d’enoturisme Vinologue de l’editorial Leavenworth Press va néixer el 2007 als Estats Units amb la voluntat de donar a conèixer petites regions vinícoles del món que no reben l’atenció internacional que es mereixen. La majoria de guies de viatges passen per alt o dediquen molt poc espai a parlar de l’oferta enoturística de la regió sobre la que parlen, però la col·lecció Vinologue agafa els cellers i els vins com els destins principals del viatge.

La guia Vinologue Priorat, editada l’any passat, ha guanyat un dels prestigiosos premis Gourmand i en la seva versió en anglès es distribueix Amèrica del Nord. Aquesta nova guia Montsant n’és una companya imprescindible per a qualsevol amant del vi.

Sobre l’edició de Vinologue Montsant
Es tracta d’una guia de 312 pàgines a tot color, publicada simultàniament en català i anglès, que inclou 64 elaboradors i 225 vins inclosos dins la zona geogràfica de la DO Montsant. A més ofereix una introducció general amb informació pràctica, sobre la història, les especialitats gastronòmiques i festes locals, varietats de raïms que defineixen la regió, etc. També inclou itineraris recomanats, mapes de cada subzona i llocs on menjar o dormir. Cada elaborador té un perfil amb dades de contacte i informació sobre visites enoturístiques acompanyades de les coordenades de GPS per arribar-hi i un codi QR per tenir aquesta informació immediatament disponible al mòbil. També s’inclouen els vins principals del celler amb les dades tècniques i nota de tast.

La versió en anglès de la guia es distribuirà a les llibreries dels Estats Units i Canadà a partir del setembre i també s’ha editat en format de llibre electrònic, que es pot adquirir i descarregar des de la majoria de països a través de las plataformes principals de distribució d’epub, Amazon, Apple i Barnes & Noble.

L’edició impresa de Vinologue Montsant té un preu de venda al públic de 19€ i pot adquirir-se a botigues d’arreu de Catalunya així com directament a la nostra botiga online (i us l’enviem a casa gratuïtament).