Vinologue-PrioratAcaba de sortir a la venda la segona edició de l’exitós llibre Vinologue Priorat, que havia estat als prestigiosos premis Gourmand com a millor llibre de vins del 2014. Aquesta segona edició, que va llançar-se durant la recent 20a Fira del Vi de Falset, torna a publicar-se tant en català com en anglès i augmenta el nombre de pàgines a 480. Es tracta de la guia d’enoturisme més completa que existeix actualment sobre els cellers i vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

El llibre inclou informació revisada de 114 elaboradors així com notes de tast actualitzades de 380 vins. Com a novetat, aquesta vegada els vins s’han tastat per un comitè de tast format per sommeliers professionals que els han avaluat a cegues al llarg del mes de febrer d’aquest any. Aquest llibre es complementa amb la guia d’enoturisme de la DO Montsant, l’altra denominació de la comarca del Priorat, que va sortir a la venda l’any passat i que la web de la Master of Wine Jancis Robinson va destacar com un dels llibres de vins del 2014.

La col·lecció de guies d’enoturisme Vinologue va ser creada l’any 2007 pel californià Miquel Hudin amb l’objectiu d’oferir guies de viatges de butxaca pràctiques centrades en regions vinícoles d’arreu del món. Dirigides tant als aficionats als vins com als experts que vulguin aprofundir en una certa regió, les guies Vinologue agafen el món del vi com el destí principal del del viatge.

La segona edició del llibre Vinologue Priorat pot adquirir-se directament a la botiga online de Vinologue, o també als cellers i botigues de vins de la comarca del Priorat, així com a diverses llibreries d’arreu de Catalunya. Pels interessats a vendre el llibre al seu establiment, el distribueix Altaïr Distribuidora. L’edició en anglès del llibre també es distribueix a llibreries d’Estats Units i Canadà a través de la distribuidora IPG.