Montsant-Presentation1

El passat divendres 6 de juny al Castell del Vi de Falset vam presentar formalment la darrera de les nostres guies d’enoturisme, sobre la regió de la DO Montsant. La sommelier Astrid Goldstein va introduir l’acte en el qual també va participar el president del consell regulador, el senyor Jaume Domènech. Estem molt contents de la recepció positiva que ha rebut aquesta nova guia, i per l’interés que ha suscitat tant el dia de la presentació com durant aquestes últimes setmanes des que va sortir a la venda. També estem agraïts als cellers que ens van obrir les seves portes durant la recerca de la guia, sense els quals no haguéssim pogut arribar fins aquí.

Si us vau pedre la presentació, podeu trobar la guia en unes quantes botigues arreu del Priorat i arreu de Catalunya, o podeu comprar-lo online directament i us l’enviarem a casa gratuïtament.

Es tracta d’un llibre de 312 pàgines a tot color on s’inclouen 64 elaboradors i notes de tast de 225 vins dins de la zona geogràfica de la DO Montsant.

Montsant-Presentation

A la presentació vam convidar alguns dels elaboradors a deixar tastar alguns dels vins més ben valorats pel nostre comitè de tast:

11 vins de la DO Montsant que has de conèixer

Ediciones I-limitadas
Núvol 2013
En nas és aromàtic, amb herbes i fruites blanques. Molt elegant en boca. Un cupatge clàssic de garnatxa blanca i macabeu. 9€

Cara Nord
Mineral del Montsant 2012
En nas presenta un molt bon buquet de fruites del bosc, notes minerals, i espècies exòtiques. Rodó i suau en boca amb un final molt fresc. A més ofereix una relació qualitat-preu molt bona. 10€

Coca i Fitó
Rosa 2013
En nas presenta aromes de maduixes, cireres, prunes, i groselles. Té un cos amb ànima de vi negre i un estil entre Provença i el sud de Catalunya.

Comunica
Samsó 2011
Molt bon exemple d’un vi monovarietal de carinyena del Montsant. En nas presenta aromes d’argila, maduixes fresques, i cireres madures. Té un bon cos amb un toc de pebrot i una acidesa fresca i viva.

Ètim
Selection Syrah 2006
Un vi molt elegant amb notes de balsàmiques en nas, de móres, regalèssia i pebre. El cos és molt estructurat amb un retrogust molt persistent.

Joan d’Anguera
Altaroses 2012
El 2011 és un vi únic. En nas presenta subtils notes minerals, aromes de maduixes i farigola. En boca és molt fresc i aromàtic, amb notes molt expressives de la garnatxa. Amb algun altre vi de la DO Montsant i DOQ Priorat, ofereix un esbós del que serà el futur del vi a Catalunya.

Laurona
Negre 2007
En nas té aromes de fruites negres, grafit i vainilla. Molt rodó en boca, amb notes de fruites vermelles. Un gran vi d’estil clàssic, elegant.

Celler El Masroig
Les Sorts Vinyes Velles 2008
Té un nas net i potent, amb aromes de sotabosc i fruites negres madures. En boca és ampli i vellutat, amb un final persistent, elegant, i clàssic.

Orto Vins
Les Comes d’Orto 2011
Fresc en nas amb tocs de brioix. Molt suau i complex en boca amb notes balsàmiques. Un vi perfecte per introduir-se als personals vins de Joan Asens.

Venus La Universal
Negre 2011
En nas ofereix aromes de fruites vermelles que convergeixen en tocs de regalèssia. En boca és viu i desemboca en un final rodó i molt persistent amb notes d’espècies salvatges.

Vinyes Domènech
Furvus 2010
Un vi molt representatiu de l’estil i personalitat del celler Vinyes Domènech. Té aromes de fruites negres i cireres madures en nas amb un cos molt ampli i vellutat però fresc, equilibrat i que es tanca amb unes petites notes balsàmiques al final.

Per una explicació més detallada sobre aquests vins, llegeix l’article 11 vins de la DO Montsant que hauries de conèixer. I si vols conèixer altres vins de la DO Montsant, en trobaràs molts més descrits a la guia Vinologue Montsant. Salut!

(la primera foto cedida amablement per Vinificats)